loading...
مهندسین پیام نور ایلام
rashidi بازدید : 338 پنجشنبه 07 شهریور 1392 نظرات (2)

 حتما شما هم تا حالا بهش فکر کردین که: اصلا مهندس یعنی چی؟؟؟

اصلا این لقبی که قراره تا آخر عمر همراهمون باشه و بار اونو به دوش بکشیم چه مفهومی رو میرسونه؟؟؟!!

شاید اولین چیزی که به ذهن میرسه این باشه که: خوب به کسی که مدرک کارشناسی یک رشته فنی رو داره مهندس میگن...

ولی همه قبول داریم که این نمیتونه یه تعریف کامل و دقیق باشه...

بیایید اول مهندس و مهندسی رو از دید عوام بررسی کنیم!!!

خیلیا ,کسی رو که کارش رو خوب بلد باشه و اونو درست انجام بده ؛ مهندس صدا میزنن....!!!

نمونش تعمیرکارای ماشین و لوازم خانگی...

بعضیا هم به هر پسر جوونی که خوشتیپ باشه و تیریپش به دانشجو بخوره میگن مهندس!!!

 از لحاظ لغوی, مهندس با هندسه مرتبطه و به معنای کسی است که هندسه میداند یا همون علم اندازه گیری بلد است... در لغتنامه دهخدا تحت معانی واژه مهندس ، معمار و متخصص ساختمان آمده است.

 ولی چیزی که مشخصه اینه که مهندس برگردان فارسی کلمه engineer از زبان انگلیسه...

معنای مختصر این واژه تو Babylon : مهندسى کردن ،اداره کردن ،طرح کردن و ساختن و مهندس آمده است .همچنین : در ابتدا ، مهندس به کسی گفته می شد که ماشین های نظامی را می راند. مفهوم مهندس غیر نظامی در قرن شانزدهم در هلند پدید آمد و به سازندگان پلها وجاده ها نسبت داده می شد و سپس این مفهوم درانگلیس وسایر کشورها هم ظاهر شد. (جالب اینجاست که engineer  زمانی در ایتالیا به معنی مهندس کنونی و در آمریکا به معنی لوکوموتیوران کاربرد داشته.)

 خوب همونطور که می بینید معنی تحت اللفظی واژه مهندس یا "engineer" هم در زبان فارسی و هم در انگلیسی، توصیف ضعیف و نارسایی داره. برخلاف ظاهر این کلمه، "مهندس" کسی که هندسه می‌داند نیست! همچنین engineer تنها تکنسین یا کارشناس ماشین آلات و موتورها (engines) نیست.

 تعریف مهندسی با توجه به گسترده شدن علوم و لزوم مشخص شدن دقیقتر تخصصهایی که تحت این عنوان قرار میگیرند به این شکل صورت گرفته است : مهندسی توانایی انسان(مهندس) در انتخاب ، طراحی ، برنامه ریزی ، راهبری ، آینده سازی و نو آوری است که در ساخت ، تولید ، دوباره سازی و نگهداری دستگاه ها ، ابزار ، بناها ، راه ها و کلیه نیازهای ابزاری جوامع انسانی با استفاده و دگرگون سازی طبیعت، بهره گیری از مواد و انرژی با پشتوانه دانایی از علوم تجربی و انسانی و با توجه به محیط زیست و در راستای منافع جوامع بشری انجام می گیرد(اووووووووه یعنی ما این همه ایم؟؟؟...)

 بر خلاف دانشمند، مهندس آزاد نیست تا موضوع و مشکل مورد علاقه خود را انتخاب کند. هدف غایی مهندس "عمل کردن صحیح" است، حال آنکه که کار دانشمند (scientist) "آگاهی و دانستن" است. دانشمند به "جمع آوری، طبقه بندی، سازماندهی و تفسیر دانسته‌ها و فرضیات" می‌پردازد. در حالی‌که مهندس از این دانش برای "حل مشکلات" استفاده می‌کند.

 وظیفه او این است که به حل مشکلات پیش بینی شده یا نشده بپردازد. او باید به صرفه اقتصادی عمل خود یا ادامه کار یک وسیله یا سیستم، بهبود بازدهی آن و پرهیز از پیچیده‌ کردن بی‌مورد سیستم نیز بیاندیشد.(مااااااممممممممممممااااااااااااااااان........)

 بنابراین به طور خلاصه -همانطور که در اکثر کتابهای مرجع جهان آمده است- می‌توان گفت عبارت انگلیسی "Problem  Solving" بهترین توصیف برای عمل مهندسی است. این ممکن است شامل جنبه‌های کیفی، کمی، فیزیکی، اقتصادی ، انسانی و غیره باشد.

 میشه گفت هفت کار اصلی یک مهندس این ها هستند:

1. تحقیق (Research) علمی، فنی و صنعتی به منظور کشف را‌ه‌حل‌های تازه و سودمند.

2. توسعه(Development) فنی به منظور اعمال دستاوردهای تحقیقات موجود برای غلبه بر یک مشکل یا بهبود کمی و کیفی سیستم و ابزار.

3. طراحی(Design) یک یا چند ساختار، سیستم یا ابزار با بهره‌گیری از مدل‌های مهندسی، روش‌ها، نیازهای کنونی و شرایط خاص

4. ساخت(Construction) که براساس آن مهندس وظیفه دارد ضمن آماده‌سازی فضا و محیط تولید، رویه ساخت، کیفیت محصول، هزینه تمام شده و نحوه سازماندهی منابع و تجهیزات را مشخص کند.

5. تولید(Production) محصول یا سیستم که شامل "برنامه ریزی و زمان ‌بندی کار" (Planning)، انتخاب و مشخص کردن ترتیب فرآیندها، ابزارها، مواد اولیه، چیدمان (layout)، عناصر و اجزای سیستم نهایی(Components)، آزمایش، بازرسی و عیب‌یابی محصول است.

6. به کار انداختن (Operation) یک سیستم یا محصول که ممکن است توسط کسان دیگری تولید شده باشد. این مهارت شامل آشنایی با کنترل‌های مکانیکی، الکترونیکی یا نرم‌افزاری ابزار و سیستم، تامین نیرو و انرژی لازم برای به کار افتادن آن حمل و نقل، ارتباطات و جنبه‌های اقتصادی است.

8. مدیریت(Management) ابزارها و سیستم‌ها به خاط تحلیل وضعیت گذشته و حال تجهیزات و دستگا‌ه‌ها، پیش‌بینی وضعیت آینده آن‌ها و سازماندهی منابع مالی، انسانی و اطلاعاتی موجود برای کسب نتایج بهتر در آینده.

 

حالا خودمونیم از اینکه دارین مهندس می شین چه حسی دارین؟؟؟

دوست داشتین یه بار دیگه انتخاب رشته میکردین؟؟؟

اگه شما هم تعریف دیگه ای از مهندس دارید بگید...

 

کیف من کو؟

چه کسی بود صدا زد مهندس؟

آشنا بود صدا مثل چگالی با حجم

 

بوی فرمول می آید

بالش من پر اعداد و رقم هاست

 

باید اکنون بروم

باید اکنون کیفی را

که به اندازه لپ تاپم جا دارد بردارم

و به سمتی بروم

که موتورهای صنایع پیداست

رو به آن کارخانه که همواره مرا می خواند

یک نفر باز صدا زد: مهندس؟

کفشهایم کو؟

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط شیوا پیری در تاریخ 1392/06/12 و 19:01 دقیقه ارسال شده است

مرسی...مثل همیشه عالی بود...خسته نباشی...شکلک


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آرشیو
    نظرسنجی
    کدام موضوع را می پسندید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 124
  • کل نظرات : 341
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 26
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 25
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 46
  • بازدید ماه : 91
  • بازدید سال : 666
  • بازدید کلی : 27,755